07 September, 2008

Tervislikult surnukssöömisest

Kui Sa tahad, et Su viimased tunnid oleksid täis meeldivaid lõhnu ja maitseid (ei pruugi toimida, kui Sul on mõõdutunnet), varu endale varssellerit, mahedamaitselisi õunu, magusapoolseid seemneteta viinamarju, kreeka pähkleid, ananassikonservi, rõõska koort (vahukoor on väga hea) ja mahedat majoneesi (nt jogurti-). Kuigi koostises mainiti ära ka soola ja suhkrut, ei osanud me neid kuhugi lisada. Suhkur tuleb konservist ja sool tundus üleliigne. Samas seda salatit nüüd päris magustoiduks ka ei liigitaks.
Tükeldamisega erilist vaeva näha ei tule. Õunad (hakkisime koos koorega) ja seller nõudsid natuke enam vaeva, viinamarjad kõlbavad tervelt (no kobarast tuleb ikka lahti noppida), ananass on juba purgis sobivas suuruses (kui just ketastena ei sattunud), pähkleid võiks veidi väiksemaks murda.
Lugesime (karbikaanelt) välja, et kastmeks tuleb kasutada 88% rõõska koort :P
Meie otsustasime ebakindlalt vahukoore kasuks. Et äkki oleks lahjemast küll olnud. Aga tegelikult oli vahukoor väga mõnus ja majoneesi kulus minimaalselt. Arvasin, et see võiks isegi säästuprogrammil ära jääda, aga kaasa polnud päris nõus.
Kuidas komponentide kogustega lood on?
Meil kulus ära 565 g purk ananassikonservi (vedelikku ei pannud), ca 300 g sellerivarsi, 4 keskmist õuna, ~ 400 g viinamarju, ~ 90 g kreeka pähkleid, väike vahukoor ja ... ee... vast pool klaasi majoneesi. Mis ei vastanud absoluutselt retsepti kogustele. Aga oli täpselt sama hea või natuke parem ;) Ennast ei saa ju kiitmata jätta :D
Kes otsustab, et 2 kg salatit on katsetamiseks palju, ostku Selverist karbike õuna-selleri salatit. Siis saab ühtlasi aru, et 2 kg ei oleks üldse palju olnud :D

Maitseid on muidugi erinevaid.
"Kas te täna midagi süüa ka teete? Tõuske üles, tehke süüa!" käis üks noor tegelane meid utsitamas. Et salati valmimise järel seda kirtsus ninaga nuusutada ja ära süüa kõik kokkamisest üle jäänud viinamarjad :D

No comments:

Post a Comment