09 June, 2010

Kui sul on kiire...

... hakkavad kätte maksma kõik viimasele minutile kuhjunud tööd. Prügikühvel jääb pliidi ukseauku kinni. Väljudes lennutab põrandale laiali kogu oma suurepärase sisu. Hari ei jää nurka püsti. Ei jää. Ei jää. Jääb! Aga nüüd kukub pliidiroop konksu otsast alla. Bambuskardin haagib end juustesse. Juuksehari kukub peeglikapi taha. Harja õngitsedes pudeneb varbale kreemitopsik. Ja käärid. Ja öökapiraamat. Ja akulaadija...
Paras mulle!

... ei leia sa kusagilt üht väljumiseks väga olulist rõivaeset. Ega ainsatki tema sugulast. Paned rahakoti käest, et otsida ja otsida ja otsida. Kuni leiadki... et nüüd on rahakott ka kadunud.

... sulpsatab hambahari kraanikausis ligunevasse kassitoidupurki, uus hambahari on... uus hambahari on... (klirin-kolin)... siin! Kohe avastad, et oled sellele pasta-anumast väikest cifi-hernekest pigistamas. Nii mustad need hambad nüüd ka ei ole!

... jääb loputuskastist vesi jooksma. Kolistad nuppu, kallad rooste-eemaldajat... kuni märkad veekraani kinni keerata.

... saad kruuse kappi tõstes lahtise uksega vastu pead, komistad tabureti otsa, tõmbad säärele vorbi, nii et selle seelikuga enam kuidagi minna ei sobi, üks seelik on triikimata, teine ei vajaks triikimist, aga ripub õues nööril. Ja püksid on... kas ilma nööbita, liiga pidulikud, liiga lühikesed, liiga... kadunud.

... ei lähe arvuti kinni. Äkitselt on tal sulle tuhat pakkumist. Valed nupud sätivad end näpu alla. Aeg arvutis hangub (ainult mitte seal, kus kell asub).

... hüüad ukselävelt: "Arvuti jäi lahti!", jooksed pesunööride alt endale sobiva seeliku selga (juureldes, kus ja kuidas alumisest vabaneda), tormad bussipeatusesse ja avastad, et rahakotis on 30 senti sularaha, kanaga pusletükk ja kurgiseemnete ostutšekk.

... surud piinlikustunde alla ja hõikad reipalt: "Tere naabrinaised! Kas keegi saab mulle sõiduraha laenata?"

8 comments:

Emmeliina said...

esmapilgul vaatasin, et pildil rohelised viinamarjad

Emmeliina- naerust tänulik :))

Udo said...

Väga naljakas lugu. Jaa, muidugi, sisult ju tegelikult traagiline. Kui ikka kõik need asjad ridamisi tulevad, pole naerutuju kohe üldsegi. Siit, kaugelt, aga näe naljaks.
Vabandust.
Oo, sõstrad juba küljes. Lähen kohe oma põõsaid vaatama.

Köögikata said...

No küll Sul ikka juhtub! ;o)

osaline said...

Vastupidi! Kui nii palju juhtub, on endal juba ka naljakas :D

siisike said...

Oo, kuidagi nii tuttav! Mul oli eile kiiresti-kiiresti vaja kook küpsetada. Muidugi läks munakollane valgesse ja kogu jahupurk lendas pörandale nii et pörand oli valge. Tolmuimejat tuues kukkus kott vanade ajalehtedega ümber ja tolmuimeja jooksis mulle terava servaga vastu kanda. oi kui valus oli!

tegelinski said...

Nojah, buss sind ju ka poole tee peal peale ei võta... ma võidan sellega oma 7 minutit :P
...
Minu tänahommikune kogemus - ükskõik kui vara sa välja ka ei lähe, ikka tuleb lõpuks joosta. Lihtsalt bussid, mille peale jooksed, on erinevad ...

kukupai said...

Oeh, kõhulihased said tubli trenni :)

lepatriinu said...

Saan aru küll, et teiste inimeste üle pole ilus naerda, aga siis ei tohi nii vaimukalt ka kirja panna seda - naersin nii, et silmad märjad... Ehkki kujutan ette, et sel perioodil sul nii lõbus küll ei olnud...