11 January, 2012

Avastame toite/meem

Et mitte kõike jälle üle rääkida, alustagem siit:

Kohalikest külapoekestest midagi väga üllatuslikku välja ei tiri. Mis ei tähenda, et ma olen kõike pakutavat proovinud.
Polnudki vaja kaugele jalutada, leidsin oma kauba makaroniriiulist. Häiris see, et eestikeelne info mahub kleepsule, mis on suuruselt võrdne tikutoosi etiketiga, samal ajal kui soomekeelset juttu jagus kolmele laiale küljele. Põhjalik retsept ka.

Noh, kuna olin tõlkimiseks ja ennustamiseks liiga laisk ning arvatavasti pooli komponente nagunii kokku poleks ajanud, siis ma retsepti ei süvenenud.
Hautasin pannitäie köögivilja (porgandit, tomatit, paprikat, küüslauku, sibulat) hakklihaga, tegin teise panniga kerge kastme.

Edasi läks lõbusaks. Et kuidas ma täidise torudest sisse saan? Kasutasin pannilabidat (alumise otsaaugu sulgemiseks) ja teelusikat. Esimesed toppisin vist liiga täis, sest mingil hetkel praksatas paar toru pooleks. Muidu täitsa vahva. Minu plaadi jaoks paras kogus, üks rull jäi puudu, sinna surusin täidise ülejäägid.

Uputasin kastmega. Riivjuustu asemel kukutasin peale sulajuustupätsikesi.

Uputasin vist liiga. Niisuguseid kergestieraldatavaid tuutusid minul küll ei tekkinud kui pakendipildil. Ladusin liiga lähestikku? Peab vist ikka netist uurima, kuidas tegelikult asi käib.

Uurisin. Muidugi. Jälle tegin kõik valesti. Piltidel on valmis cannellonid nagu vahvlitorud.

Maitselt meenutas... makaroni köögiviljaga. Või lasanjet. :P
Maitses hea. Kreemine. Suurimad plussid jäävad valmistamisele. Pakkus vahvat vaheldust. Tore koguperenokitsemine.

7 comments:

tegelinski said...

Mul oli ka üks karbitäis (teistsuguse karbiga) makaronitorusid. Nii hea oli ette kujutada, kuidas ma nendega toimetama hakkan...
võimalik, et nad on veel kapis alles, aga päris kindlasti siis aegunud. Igatahes toimetanud ma ei ole.

Ti:a said...

vahva :)
ma olen paar korda teinud neid ja esimesel korral tegin sama vea, toppisin need liiga lähestikku. torude täitmine läks teisel korral teelusikaga palju libedamalt /esimest korda ei mäletagi, mida ma tegin, aga valesti kinldasti) ja nii, et teine ots juba pannil valmis ja vaja ainult kallutada lõplikku pessa.

ah haa, või teil seal müüakse sulajuustupätsikesi. tahan ka!

osaline said...

Ei, Tiia, neid pätsikesi tekitasin ma ise lusikaga karbi kallal käies. :)

Ti:a said...

ah haa, siis on mul lootust seda siit poest ka leida ;)

Ti:a said...

ja veel, meil on siin sellist sulatatud juustu, mis on super hea just selliste ahjutoitude peale- Koskenlaskija. võib lõigata selliseid kubikuid, kuna see on üsna kõva sulatatud juust :))

osaline said...

Kaugevõitu :D

kukupai said...

Ma ka kunagi tegin hakklihatäidisega, paprika ja konservkurk olid kah... Teelusikaga hea toppida, aga mul jälle see häda, et pole päris sobivat nõud, milles hautada...