17 March, 2013

Appi, homod!

Kallid kaasmaalased suunasid mu postkasti murekirja. Nagu nad teatavad, on selleks tehtud suuri pingutusi.
Piinlik lugu. Olen üldiselt abivalmis, aga... Poleks vaja olnud pingutada.
Sest nüüd on mul vastu ööd kabuhirm.

1. Sooneutraalne kasvatus muutub haridusasutustes kohustuslikuks. Eiii! Kujutan juba ette, kuidas ebamäärastes hõlstides ning pöetud peadega põnnid lasteaedades  ja koolides ringi longivad, oluliseks komponendiks pabermähe, mille sees toimuvast kandja midagi teada ei tohi. Mähet vahetab seotud silmade ja sootunnusteta eritöötaja. Anatoomiaõpikus puudub peatükk suguelundite kohta. Piltidel, kus inimene ilmtingimata peab paljas olema, on ta kujutatud nagu Salvo nukk (kes neid veel mäletab). Kardan isegi, et seintele sorgeldatud kelmikaid genitaalivisandeid hakkavad asendama pildid puu-ja juurviljadest, sest kuidagi peab ju joonistusoskust treenima. Nähtavasti kaovad kõnepruugist ka "rumalad" sõnad ja see tähendab, et paljudel meist polegi enam midagi öelda! Kaob keel - kaob kultuur!
Või siis poisid võtavad tööõpetustunnis üles sukasilmi ja tüdrukud... (Ei tulegi ähmiga piisavalt jubedat näidet pähe.)
Ausalt, ega ma sellest sooneutraalsest kasvatusest väga midagi tea. Seda hirmutavam!

2. Homoseksuaalse käitumise avalikke taunijaid hakatakse pidama viha õhutajateks. Mina olen seni arvanud, et homoks sõimajad avaldavad nii oma kurbust selle üle, et nad ise sõimatu kaaslasega kurameerida ei saa. Viha ma küll pole täheldanud. Mõelda vaid, kui ma nüüd hakkan täheldama! Äkki hakkan taunijate vastu isegi vimma pidama? Õudne!

3. Õpetajad, arstid jt, kes homoseksuaalsust ei kiida, vṍivad töö kaotada. Noh, see nii hull punkt ei tundu. Küll õpin uue oodi ära. Elus ju igasugu asju ülistatud. Lapsepõlvest veel mitu luuletust meeles: "Suur Lenin, Sa olid üllas..." Peamine, et praktikale ei saadeta.

4. Kodumajutuse pidaja, kes ei nõustu rentima tuba homoseksuaalidele, võib trahvi saada. See on minu jaoks natuke segane punkt. Mulle prauhti ei meenu, kas olen kodumajutuse teenust kasutanud, aga kui ma näiteks plaanin sõbrannaga puhkama sõita... Kas praegu, kus homoliikumine veel lõppfaasi pole jõudnud, tuleks mul seksuaalse orientatsiooni tõendamiseks mingi paber hankida? Kes selle annab? Perearst? Kuidas teha kindlaks, kui majutuma laekub kaks meeldiva moega abielupaari, et nad ei ole kurikavalad geid, kes pimeduse saabudes võikalt homopaarideks rühmituvad ja amoraalsustele asuvad?

5. Lõpuks antakse homopaaridele ka lapsendamise õigus. Košmaar! Tean mitut kõlbeliselt tervet perekonda, kus ema joob (põhjusega, sest tal on vägivaldne mees) ja isa klohmib kõike ettejuhtuvat  (põhjusega, sest tal on joodik naine, lapsed lurjused ja üleüldse...), kui ta just kinni ei istu. Mõte, et selle pere lapsed võiksid kasvada geipaari puhtas ja intelligentses kodus, mille magamistoas toimub... ei taha kohe mõeldagi, mis... Hurjuh!
Küllap on homoseksuaalsus otsapidi nii hea olu ühiskonnast tulnud, kus inimestel pole muud teha, kui siivutusi välja mõelda, aga ehk polnud ka kõige targem sõjajärgsetel aastatel lapsi emast ja vanaemast koosneval perel kasvatada lasta? No nii see peremudel paigast läks! Ikka lastekodusse ja seal ühine tekk peale - poistele sinise traktoriga, tüdrukutele roosa nukuvankriga.

Ma ei tea, kas minu tutvusringkonnas on keegi gei. Sõpruskonna suurust arvestades - keegi kindlasti. Lihtsalt pole oma eelistustest pihtima juhtunud. Miks peakski?  Isiklik teema ja ma ju lobisen kohe välja. Mis sest, et kogemata. Miskipärast ei oska karta, et kui need toredad tuttavad saaks õiguse oma kaaslasega abielluda, siis varsti sunnitakse mindki naist võtma.

Mul on sellest metsast kahju, mis nende petitsiooniümbrike peale kulus.

6 comments:

Viia said...

ja jutt jumala õige.

Köögikata said...

Ma ka 100% Sinuga päri

Anonymous said...

100% nõus. Eriti selle murega metsa pärast, sest ilmselt minu vastalist meelt teades oli meiepere postkasti poetatud lausa kaks vastavat üleskutset.

Anonymous said...

Nõustun ka!

Oop said...

Kirjutaks alla, aga Sa juba tegid seda.

osaline said...

Tollele paberile? Mina ei kirjutanud. :P