19 August, 2007

Ameerika mäed

Esimene allasõit käis suuremate loksutamisteta kella kolmeni. Siis saime lõ-puks sedavõrd jalule, et linna minna. Põnnid ei arvanud meist enam midagi. Siis pisut üles, sest suutsin läbi suruda, et ei pea kohmitsusi taksoga kompenseerima. Siis kolinal alla, sest õues ladistas vihma. Siis veidihaaval üles, kuna sadu halastas ja väga märjaks ei teinud. Siis nõksakas alla, sest kliendikaart, mida ära tooma läksime, polnud valmis. Siis üles, sest netist tellitud kontserdipiletid olid täitsa valmis ja lisaks avastasime kuhja huvitavaid raamatuid. Siis jälle alla, sest raamatuid poleks olnud hetkel kuhugi panna ja Helsingi kaart, millega tahtsime end järgmiseks päevaks varustada, maksis ca 200.- . Otsustasime, et leiame sealt odavama. Siis tuli kisaga laskumise koht, sest selgus, et Soome reis jääb ära, kuna põnnil, kellele sõit oleks pühendatud, aegub kuu pärast pass ja ta on oma 8 aastaga liiga kahtlane, et niisuguse dokumendiga üle lahe lubada.
Ja jälle pisitasa üles rühk. Nuputasime välja kohalikke, kaotust korvavaid meelelahutusi. Käisime Hortuse poisse fännamas (sööst taevasse). Nad on la-he-dad! Vallatud näod. Mõnus vigur muusika. Ilusad kostüümid. Suurepärased jalad. Pluss võrratu interjöör.
Veel üles-alla. Molly Malone soe kanasalat on hallitusjuustuga. Iga trendikas naisterahvas naudiks seda, aga mis naisterahvas nüüd mina olen... Õnneks nõustus kaasa olema see natuke aega trendikas õrnem pool ja andis oma jahimehe prae mulle. Koduteel vaidlesime ilma suuremate tõusude-laskumisteta, kes kelleks kehastub läheneval laulatusüritusel. Variandid: Surematu Kaštšei, loll-Ivan ja Vassilissa Imekaunis. Otsustasime Imekauni Kaštšei ja Vassilissa Surematu kasuks.
Toompea jalamil jalutas rott. Selline kaotsi läinud lemmik või lihtsalt heast perekonnast. Puhas, armas, uje. Tõime talle lähimast poest tšeburekki. Loodetavasti jõudis õhtusöök temani.
Leidsime rongi pealt kätte kaotsis olnud põnni. Rõõmustasime. Kodupõnnid ei pannud reisivahetust pahaks. Öine filmifestival kujunes lõbusaks (läbi une kaasa naeruturtsatuste järgi otsustades).
Kokkuvõtteks: jõudsime täpselt parajale kõrgusele, et uuel hommikul võtta kurss soovile vastavalt üles- või allasuunas. Esialgu seisu(pigem küll pikutus-)koht äraootav.

No comments: