29 April, 2013

Fotojaht. Taaskasutus

Teema muutis mu kurvaks. Kõndisin mööda korterit ja ei leidnud taaskasutusest mingeid erilisi märke.

Olgu. Määrdunud riideid ja toidunõusid ma reeglina ära ei viska. Pesen taaskasutatavateks. Katkise tekikoti nõelun taaskasutatavaks, kuni surm meid lahutab.
Siis annab tugevamaid osi mõnda aega pruukida triikimis- või tolmulapina.

Üht saunalina ei lubanud tütar juba pool aastat tagasi masinasse panna. Et laguneb molekulideks ja ajab ebemeid. Olen seda sestpeale käsitsi pesnud. Hea pehme riie, imab hästi vett. :P

Oeh. Sukeldun prügikasti. Et kus ja mida veel kasutada annaks.
Jogurtipakkidest saaks jäneseid teha, konservipurkidest - pliiatsitopse. Nojah, aga ma pole eriline "nipsasjakeste" inimene. Ka üks "suveniirjänes" elamises tunduks liig ja pliiatsi hoidmisega saab edukalt hakkama ristsõna.

Ega ma sellest äraviskamisest vaimustu. Parema meelega ostaksin lahtist koeratoitu ja piima tooksin mannerguga lehmatädilt. Pole kahjuks nii toredaid võimalusi.

Hmhmhm... Auto on mul teiste vana. Korter ka. Ja aiamaa. Viimast olen juba 25 aastat korduvalt kasutanud. Paariks aastaks viskasin tegelikult minema, aga otsisin siis jälle umbrohu seest üles.

HAA! Kõblas on mul poolenisti teise ringi toode! Või kes teab, mis tore riistapuu ka tema metallosa eelmises elus võis olla. Vars tekkis igatahes jõulupuust. 
Minu väikeste valgete kätega laasitud ja lihvitud.

Jee! Midagigi! :D :D :D

7 comments:

tegelinski said...

no see viimane on tõeline taaskasutus!

Krissumissu said...

Olen samamoodi hädas... käin ja nuputan ja vaatan. Tegelikult nägin ükspäev surnut varest, too on taastoomise ehe näidis, mine või varesekorjust otsima.

Ti:a said...

ameti viga, kõike peab säästma, millekski peediks klopsima või keetma. mulle helistavad mu lapsed, kui neil mingi karbike tühjaks saab, et kas ma säästan selle sulle...
jube tunne tuleb, et kas ma tõesti olen rott :)

kõblal on nüüd väärt vars, parimas puust.

Anonymous said...

Kõik vähegi vettimavast materjalist äraelanud riided lähevad meilgi uuele ringile!

TwD said...

Tore lugu.
Aga ei pea käsitsi midagi pesema. Mina topin ka kaltsuvaibad pesumasinasse, ainult pärast tuleb meeles pidada filtrit puhastada :)

Köögikata said...

Mul poleks asjadest kodus puudust olnud. Aga otsustasin hoopis reisisaagi kasuks, sest ma ei suudaks kodus valida mida võtta, mida jätta. :P
Aiamaa taaskasutus on ülilahe leid. Super!

Krissumissu said...

Ma säästaks ka kõik karbid ja topsid, aga suht tihti kolimine elus ette sattunud, et nüüd aastatega see komme välja juuritud ;)