03 May, 2008

Ärategijad

Ei noh, uhke tunne oli. Lipp lehvis ja meie olime osakesed suurest üritusest.
Siis suundusime oma objektile. Njah. Olime veidi muud ette kujutanud. Autost maha kallatud prügikotte, räämas teeääri... Aga see siin? Hüljatud elamise õuepealne, kuhu keegi kottidega puulehti veab. Hunnik ehitusprahti, mille juures oma kilekotikestega võis vaid abitult naeratada. Et midas? Hakkame majapalke lahti kangutama ja telliseid riita laduma?
Seire käigus saime teada, et... Tal paistab tõsi taga olevat. Hinda seda, tüdruk!
Aga muidu...
hakkas peas lahti kerima ühe eide ja taadi elamise lugu. Elasid eite-taati, kuni eit ära kutsuti. Laut jäi ketikõlistajateta, sest polnud enam, kes lüpsikuga lehma alla istuks. Keldritee rohtus, sest polnud enam, kes seda mooside ja juurikatega täidaks.
Esimese murega üritas taat endalt elugi võtta. Esimene võllapuu sai liiga madal. Teine liiga kõrge. Kolmas oli muidu paras, aga jäi jälle kodust kole kaugele.Kurvastas taat, mis ta kurvastas, lõpuks tassis eide piimapudelid sahvrist jalust ära metsa veerde, kummutas kurbade aegade leevenduseks ja endiste auks Royali pudelit ning istus vaiksetel õhtutundidel aia nurka tornikesse sigu vahtima.
Lüürilisest loost liigutatud, kuhjasin koos teistega õuepealsele metsaalusest ja hoovinurkadest purke ja pudeleid, autorehve, eterniiti, traati, kummalise ollusega potsikuid jne, jne...
Kuni ilmus memm, kes konkreetsete nimede ja lugudega saladuseloori lõhki käristas. Üksikul vanapaaril oli ühtäkki 3 last. Seavaatlustornist sai aiakastmistünni alus...

Pererahvas tahtnud maja maha müüa. Lõiganud selle tarvis puudki parajaks. Teadupärast saab selliselt lõigatud puudega krundi eest kõige paremat hinda.
Kuidas see memm õuele sattus, kuhu ta kadus ning kas teda üldse kusagil registrites sees seisab? Millega seletada, et kõik need pildid, kus tema peal, on aparaadis mustvalged? Nojah, päevateemade juurde tagasi minnes - oli see õu enne, mis ta oli, aga roheliste rakukese töökate käte abil sai temast korralik prügila.

Aga mis kummalised võllapuud need ikkagi olid? Korralikul betoon(vähemalt tundus kaugelt vaadates)jalal, 3 tk reas. Võimalusena pakuti, et jahimajand seal metsloomi mõrvas. Hm?

No comments: