23 November, 2008

Tormitütred

Põnn näitas üles hämmastavat püsivust ja istus neli tundi Aegviidu jaamas seisvas rongis. Siiski-siiski! vahepeal kolis pooleks tunniks Tallinna rongi ootavasse bussi, aga mõtles siis ringi. Aega ju oli :D
Tallinna rongis istus sõbranna. Et telefoniarvet mitte lakke kergitada, käisin vahepeal Tarmo blogist lugemas, kuidas hetkeseis on :)
Nüüdseks on liinid lahti ja põnn tubli pool tundi linna poole sõitnud.
"Kulli!" raporteeriti just.
Uurin, kuidas sõbrannaga lood, kas kodus? Ei veel. Bussijuht (meil on super bussijuht, muide!), kes reisijate palvele vastu tulles üle kahe tunni rongi ootas, saavat temaga arvatavasti veelgi ilusaid õhtutunde veeta. Üks auto olevat tee sulgenud. 3 km kodust. Minu kodust ca 1,5 km. Kas minna küünlaid ja kooki viima? Romantikaks :P

PS Kell on kohe üksteist õhtul. Põnnil õnnestus rongiga lõpuks Ülemisteni roomata, aga õnnis pääsemine see väga polnud. Trammid ei liikunud, taksot ei saanud. Siis pani põnni telefon pildi kotti.
Olin just tema kaaslaste numbri hankinud, kui põnn helistas. Taksojuhi telefoniga. Et tulgu kaasa ja lunastagu ta Maisi parklas välja. Takso maja juurde ei sõida. Kaasa tormas nagu noor hirv viidatud suunas. Nutika dispetšerina suunasin sündmuskohale õnneks sealsamas naabermajas elava täditütre. Päästjad kohtusid määratud tänavanurgal. Nüüd et takso kus?
"Karja tänav," antakse kaasale järgmine orienteerumissuunis.
Hm. Mina sellist kohta kaardilt ei leia. Nii ei tea ka kaasa, kus suunas joosta.
Õnneks pole vajagi.
"Kajaka turg," kõlas uus korraldus. (Huvitav, kas Kopli kandis sellised paigad kõik üldse olemas on?) "taksojuht ütleb, et tema siit edasi ei sõida!" hädaldas põnn. Kant võõras ja raha ka nii palju ei jagu.
"Oleme Taime ja Ristiku nurgal!" kõlab mõne aja pärast uus teade. Lõpuks midagi tuttavat. Siis kaob mu perekond levist.
Lõpuks helistan tavatelefonile.
"Kas sa helistaksid veel mobiilile, siis ma leian ta lõpuks üles," nurub kaasa.
Helistan.
"Kuidas teil seal?"
"Sööb suppi."
Ok. Niipalju siis varakult magama minemisest.

Millal korstnapühkija tulema pidi? Homme? Ülehomme? On siis ikka korsten, mida pühkida? Tihkan ma teda sinna üles saata?

3 comments:

kukupai said...

Küünlad ja koogi ju viia võid, aga siis võta kohe endale ka tekk kaasa, ega Sa enam tagasi sealt saa :P

osaline said...

juba jäin viimisega hiljaks! :D

tegelinski said...

Koogiga oleks võinud tee äärde tulla... ja siis kaasa sõita. Kooki süüa pole kunagi hilja :)