06 August, 2009

Pimekohting pealinnas

Eilseks sai ühe blogi- ja orkutituttavaga kohtumine kokku lepitud.
Äratundmisega äpardusi ei tekkinud. Ta nägi välja just selline, nagu oma parimatel piltidel. No ja kui päris ausalt tunnistada, oleme varemgi trehvanud.
Kalpsas, roos näpus, üle trammitee, reibas ja seiklusvalmis.
Turnisime vahelduseks vanalinnas.Vaatasin, et rasked ajad on linnaisad ärevaks teinud ja kindlusmüüre tugevdama sundinud. Esmapilgul nägi tara välja nagu iga teine ehituspiire. Üks silt aga pani korraks arvama, et selle taga peetakse ohtlikke loomi, kelle toitmine on rangelt keelatud. Vähemalt loomaaias manitseb sarnane silt, et heauskne toitja võib käest ilma jääda. Asi hakkas huvitama. Kas lisaks müüride kindlustamisele on ka kiskjad linna valvama võetud?Ei. Mõeldakse ikka ehitajaid. Muutusin kurvaks. Mul oli kotis purk külmsuppi ja pool liitrit mustikaid, aga kuna ma ühtegi ehitajat liikumas ei näinud, polnud võimalik nende ründamiskiirust kas või kaudselt välja selgitada. Pealegi oleks üle aia viskamine purgid katki teinud.
Raske südamega jätkasin teekonda.
Linn on linn. Maainimene võib siin tunde suu ammuli vahtida. Kõik on kuidagi peenem ja glamuursem. Isegi ämbrid käivad katuseid mööda, laia äärega kübarad peas.
Ei olnud ma ainus imestaja. Korraga volksatas katusest välja pesakond periskoope. Minu ärevus kasvas. Oma või võõras allveelaevastik? Kas peaks teatama? Kuhu?
Aga äkki on lihtsad turistid nagu mina? Tulid kaugelt merelt uudistama oma tsinkplekk-suguvenda?

Vabaduse platsil läksin lausa kurjaks. Alles ehitati asi valmis ja juba vajab toestamist!
Hea seegi, et pole pandud mingit kipakat posti vaid otsustati inimtööjõu kasuks. Paar peret jälle toidetud.
Tundsin, et mulle selleks korraks ebameeldivatest uudistest aitab, aga õhtul oli minu jaoks veel üks varuks.
Juba suve algul seisis trepikojas teade, et ümbruskonnas sagenevad sissemurdmised ja hoitagu oma varal silm peal. Välisukse lukkki vahetati välja.
Ja näh, nüüd on naabermaja trepp pihta pandud! Kas on jultumusel piire?
Noh, kohting iseenesest läks korda. Mis sellest, et suvine aeg ja pimedust napib.
:P

3 comments:

Eve Piibeleht said...

:D. Sinu sõnaosavust on alati mõnus lugeda :)

Emmeliina said...

tasuta naeruteraapia siit :)

Köögikata said...

Jummel, kui hea!
Tänu fotojahile avastasin selle mõnusa blogi! Sellepärast on hea, kui jahiomanike palve vastaselt kogu blogi sinna linkad, mitte ainult konkreetse postituse. :o)