15 October, 2009

Alandatud ja häbistatud

Sõbranna tutvustas loengu alguses uut bussipiletite ostmise süsteemi. Tema sattunud bussis ette istuma ja sai muudatustega põhjalikult tutvuda.

"Siseneb vanem daam. Ütleb: EAKAS.
Bussijuht mõõdab pilguga, nimetab hinna. Siseneb järgmine, ütleb: 26!
Bussijuht mõõdab pilguga, nimetab hinna.
Ja nii edasi.
Järelikult sõltub pileti hind esitlusest. Koju minnes tutvustan: nimi - ..., vanus - ..., abielus, pakkumistele avatud."

Muhelesime. Pikendasin osakonnas oma üliõpilaspileti ja tuiskasin seda aktiivselt kasutama:
"Ühesele bussile, üliõpilase Paidesse."
"See soodustus kehtib kuni 26. eluaastani! Kas teie olete noorem kui 26?"
"Emneee..."

"Karjuv vägivald!" ahastan sõbrannale. "Minu värskelt värskendatud tudengipilet ei loe! Nüüd on kogu lootus esitlusel. Kui esinen bussi sisenedes löövalt ja isikupäraselt, ehk bussijuht annab osa raha tagasi."

"Kallikene! Sind ei saa üldse kuhugi üksi lasta!" on sõbranna nõutu. "Oleksid pidanud küsima, et kas tõesti näed vanem välja ja solvunult tukka loopima. Õigel daamil on lubatud selle peale isegi minestada!"

2 comments:

Köögikata said...

Oiappike...ongi nii väääää? Ma maalt ja "hobesega", ei tea mingitest bussipiletisüsteemidest kohe midagi. Mingi tsoonivärk pidi siin linnalähedal olema vist, räägivad.
Mulle hakkab tunduma, et kuulun juba sellesse algulnimetatud sooduse klassi, nii kiirelt kõik muutub. :oP

Anonymous said...

kusjurues ongi nii, kata, täiesti vettpidav jutt. ja paljude jaoks vägagi masendav. samas, ma hakkan varsti sellele esmanimetatule lähenema, nii et ei hullu :D:D