10 December, 2008

Vesikana ja vesikukk

Tiimarist võib 25 krooni eest saada peaaegu täiusliku plastmasskoduloomade komplekti. Peaaegu sellepärast, et kass on sama suur kui kits ja kangesti sissesopistunud näoga, hobune kõigub oma x-jalgadel, aga siiski seisab... Valik on suur, kuid kummaline.Esimese hooga rõõmustasin, et näe - kukk ja kana, pull ja lehm,... Nii tore! Aga edasi järgivad paarid mingil määral mu lapsepõlveveendumust: hobune ja eesel, jäär ja kits, hani ja part... Siga polegi.
Ja ikkagi on see hea materjal. Leiaks veel kusagilt metsloomad ka (hunt, rebane, siil, orav, metskits, metssiga jne). Kõikjal on hunnikute viisi krokodille, ninasarvikuid, antiloope ja muid toredaid tegelasi (lahe, kui laps neidki teab), aga mitte meie metsade elukaid. Muidugi saab neid ise joonistada ja piltidelt välja lõikuda, aga ikkagi! Lõikan ja joonistan nagunii, aga midagi tahaks ka käega katsuda.
Armas jõuluvana... :P

Ladusin oma varanduse rühmadena lauale. Linnud: kana, kukk, part, hani, jaanalind (mingist vanemast komplektist). Miks jaanalind? Sest ta on laste hulgas üks enimtuntud kodulind. Teda käiakse vaatamas perega ja lasteaiaga. Parte on ka veel keegi tiigi ääres toitmas käinud, aga kes see kana on???
Ok. Torkasin suleliste sekka jänese. Kes ei sobi?
"Jänes!"
Miks?
"Need teised on lendamisloomad! Ja nad elavad VEES!"
Absoluutselt arusaadav! :D :D :D

3 comments:

tegelinski said...

Vesikukke ei tea, aga mudakukk on küll. Vahet ju pole, üks vesine värk kõik :P

osaline said...

me mõtleme endiselt ühtmoodi. otsisin ka mudakuke pilti, aga ei leidnud meelepärast :D

Epp said...

Aitäh, leidsin (ja näppasin!)siit blogist vesikana pildi. Miks? Vesikana on eesti keeles ka lauk, mis on mu perekonnanimi :-))
Aitäh veel kord.
Tevitab
Epp Lauk