04 August, 2009

10 omadust, mis teevad mu mehe eriliseks

Lugesin postitust ja muutusin kurvaks. Kõik loetletud omadused kokku loovad tõepoolest hirmuäratava pildi. Ka ühekaupa on ebamugav ette kujutada.
Aga,
mõtlesin, kuidas oleks, kui kõigil mu headel tuttavatel lastaks kirja panna 3 omadust, mis neid minu juures häirivad. See oleks väga piinlik nimekiri, ma kardan.
Mul on sõbranna, kes kord kuni kaks aastas leiab endale ideaalmehe - õrna, hooliva, tähelepaneliku, helde, intelligentse, targa ja ilusa. Iga järgmise kohtumisega mureneb mingi osa sellest ja varsti ei jää tal taas muud üle, kui koorunud krokodilli eest pageda.
Võib-olla alustab ta valelt poolt?
Tegelikult usun, et kuigi sirgeid inimesi on vähem kui sakilisi, tuleb õnnestumiseks leida lihtsalt sobivad sakid. Ja kui tähtsaimad omadused sobivad, pole ju hullu, kui su kullake päris laitmatut õigekirja ei valda või sokke kingade peal kanda armastab.

Kord on mul juba elus vedanud.
Minu eksabikaasa on maailma kõige rahumeelsem mees, vaimukas, töökas, põhjalik. Kaldun mäletama, et kõik soetatud kodumasinad lammutas ta esmalt juppideks, õlitas, puhastas, pingutas ja monteeris siis kokku tagasi. Ta on osav ehitaja, elektrik, tisler, sepp... ja ta on mu laste isa. Nendega on mul eriti põhjust rahul olla.
Kindlasti on mõni halb omadus ka, aga eksi staatus annab suurepärase võimaluse neid mitte mäletada. :D

Miskipärast hellitas saatus mind veelkord. Küllap seepärast, et "krokodille" kollektsioneerib sõbranna. ;)

Mul on hiiglama tark kaasa. Mõnikord lihtsalt istun ja imestan, kuidas kõik tema sisse ära mahub. Sest see pole mingi punnitatud tarkus vaid ta kohe ongi. Päriselt ka.
Minu kaasa on suurepärane kuulaja. Kuigi olen nelja kooseluaasta jooksul oma elu ja tarkused 40 korda peensusteni ära rääkinud, suudab ta ikka veel mulje jätta, et see kõik on talle väga huvitav. :D
Minu kaasa on väga hea sõber. Neid, kes kord on tema elus oluliseks saanud, hoiab ja hindab ta küllap igavesti. Miks see mulle nii tähtis on? Aga mina olen talle ju ka oluline!
Meid ajavad naerma samad asjad. Eriti need, mille kohta oleme plaaninud ühisblogi teha, aga mis paraku plaaniks jääbki. :S
Võib-olla pole mu kaasa just parim poeg, aga ma tean, kui tähtis ema talle tegelikult on. Ja see pole sugugi pentsik. Pigem lisab usaldusväärsust. Ja üldse, mis võiks pikemas perspektiivis olla naisele heast ämmast parem kink? :)
Minu kaasa on väga andekas. Selleks ei vaja ta midagi enamat kui kirjutusvahendit ja pisikest ruudulist märkmikku. Ta ei tuuselda äraseletatud ilmel mööda tube, ei nõua rahu ja vaikust, alasti muusat ega tiibadega hobust. Krabistab pastakaga su kõrval rongiistmel või poesabas ja sünnitab surematust.
Minu kaasa oskab lilli kinkida. Ma peaaegu usun, et ta oleks mu jah-sõna juba esimese liiliaoksa peale kätte saanud. :D
Minu kaasal on mitu nägu: hajameelne professor, vallatu võrgutaja, asjalik pereisa...
Minu kaasa on superkokk. Isegi kui külmikus juhtub olema vaid peotäis jääkuubikuid, tühi konservipurk ja viinerikile, valmistab ta nende abil midagi enneolematult maitsvat.
Kümnenda, ka väga olulise omaduse, jätan ütlemata. Ja kõik need, mis peale kümnendat tulevad.

Sest mulle meenus, et... ühüü... minu ideaalmees... kus Sa seal oledki... saaks millalgi kokku või mis?

14 comments:

Rattus said...

Vau!
Selliseid asju on tõsitore lugeda!

helle said...

Millegipärast ongi nii, et mõni komistab ainult krokodillide otsa ja teisel veab hullupööra.
Igatahes oled Sa see teine antud kontekstis!!! Kadedaks teeb kohe;)

helle said...

Tahtsin veel lisada:ise peab ka VÄÄRT olema!

Anonymous said...

Nu jah, sellest koledast nimekirjast on mu mehel vaid 3 viga küljes ja nimetamata üks viga.. kuid mu mees on kah mulle kallis. Eriti siis, kui ta ninaga seinakoole magab... just nagu ka lapsed...

Aga sul on vedanud :)
Eks iga hea omadusele on kindlasti vastukaaliks mingi miinus. Aga see ei pea kogetud saama, sest pole soodsat pinnast :)
Aga sellist asja on hea lugeda :)

Oop said...

Kui see ideaalmees tulema juhtub, tee siis pilti ja riputa yles. Ma tahaks ka näha.

Mul niimoodi vedanud pole, õigupoolest pole mul yldse meest. Olen sellega leppinud ega oska tahtagi.

See-eest on mul suurepärane naine: andekas igal alal, ilus, tark, võrratu huumorimeelega, osav, leidlik, võluv, hakkaja, rõõmsameelne ja lausa mystiliselt hea inimene kõigi suhtes, keda näeb. Yht-teist jääb avalikus kohas mainimatagi.

Teeb kadedaks, mis? ;)

Anonymous said...

Oop ära kiitle, minu mees räägib ikka sõpradele samamoodi.. seega mis selle "hylgemölas" uut peaks olema? Ja peamine, milline naine seda peaks usukuma?

Oop said...

Miks mõni naine seda uskuma peaks? Kuni mina usun, on kõik korras.

Ti:a said...

no nii, teevad siin kahekesi kogu ilma kadedaks.mõned inimesed on kohe teineteist väärt, ainult punane lehvike nende kahe ümber puudub :) oli teil pulma-aastapäev või? millalgi oli ju :).

osaline said...

mh! me saame aastaringselt hästi läbi! :D
ja mina usun küll, Oop, et Sul meest pole. homme võrdleme oma kallimate pilte, mis? ;)

Oop said...

Täna. Ära mehele ytle. ;)

Udo said...

Nagu "Uudised" ja "Head uudised".

Asjadest said...

Ei tasu hakata mehi idealiseerima. See devalveerib neid.

Oop said...

Õigupoolest ei maksa yhelegi inimesele head sõna ytelda. See devalveerib neid. Vaid virinas ja vingumises säilib tõeline eneseväärikus.

osaline said...

Kas ma idealiseerisin? Mkm! Tunnustasin natuke ja teenitult.
Hea eest võib ju kiita?

Heade inimestega juhtuvad head asjad.
Vaadake või neid! :D
http://www.nahkanuia.net/?p=851